Az Inter Cars történelme

Az Inter Cars S.A.-t Krzysztof Oleksowitz, Piotr Oleksowitz és Andrej Oliszewski alapította 1990-ben, Lengyelországban. Az első üzletet „mindössze” 300 négyzetméteren, Varsóban nyitották meg. 2000-ben az Inter Cars megépítette első 17.000 négyzetméteres modern logisztikai központját Czastkow Mazowieczki-ben (Varsó külvárosában), később itt létesült a cég új főhadiszállása is. A következetes vállalati fejlesztéseknek köszönhetően az Inter Cars Közép-Kelet-Európa legnagyobb alkatrész forgalmazójává nőtte ki magát az elmúlt 25 esztendőben. A vállalat autóalkatrész választéka világ szinten is páratlan. Több mint 300 márkanév alatt, 120 világszerte ismert gyártó és beszállító mintegy 160.000 féle terméke kapható folyamatosan készletről cégünknél.

Jelenleg az Inter Cars több, mint 150 saját telephellyel rendelkezik Lengyelországban, további kirendeltséggel Romániában, Olaszországban, Bulgáriában, Csehországban, Szlovákiában, Szlovéniában, Ukrajnában, Litvániában, Lettországban, Horvátországban és Magyarországon is.

Cégünk a személy- és teherautók, valamint a kamionok alkatrészeinek forgalmazása mellett, amelyek az Inter Cars fő tevékenységét képezik, garázsipari termékeket és komplett szervizkoncepciót is kínál a partnerei számára. Továbbá tulajdonosa két másik vállalatnak: a Lauber-nek, amely alkatrészek újragyártásával-, valamint a Feber-nek, amely félpótkocsik és pótkocsik gyártásával foglalkozik. 2005 óta az Inter Cars tagja az Autóalkatrész Forgalmazók Egyesületének, az ATR-nek, a világ legrangosabb beszerzési társulásának.

A 2007-es év nagy változást hozott a vállalat életében: megtörtént a fúzió a JC Auto S.A. és az Inter Cars S.A. között. Ez a változás új lehetőségek tárházát hozta magával. Az egyesülésnek köszönhetően a társaság, mely időközben Európa egyik legnagyobb gépjármű alkatrész kereskedője lett, ezzel a lépéssel jelentősen megerősítette piaci pozícióját. A versenyben álló két vállalat termékválasztéka az egyesítésnek köszönhetően többszörösére bővült, így az ügyfelek a teljes autóalkatrész választékot megtalálják egy helyen, a piac legkedvezőbb árain. A fúziónak köszönhetően a japán és a koreai autók alkatrészei, valamint az Inter Cars kapcsán a teljes európai alkatrész választék megtalálható kínálatunkban. A két cég egyesülésével az értékesítési hálózat is megerősödött, így a vállalat még sikeresebben szállhatott harcba az összes piaci szegmensben. Az Inter Cars beszállítói kapcsolatai is megerősödtek, mindezek együtt lehetővé tették a forgalom dinamikus növekedését. A magyarországi forgalmazás és termékkínálat tekintetében az Inter Cars kínálatával folyamatosan bővül termékeink köre. Továbbra is kiemelkedő fontosságú számunkra a legmagasabb színvonalú szolgáltatások nyújtása az Ügyfelek részére, valamint a leggazdagabb termékválaszték összeállítása minden gépjármű számára. Egy fejlett forgalmazói hálózat és a magas szintű logisztikai rendszer, kombinálva a legszélesebb áruválasztékkal kitűnő árakon – ez az, amit nyújtani tudunk kedves Ügyfeleinknek.

Az Inter Cars olyan márkanév, amely mögött a szakma kiváló specialistái sorakoznak. A cél továbbra is az, hogy elsők legyünk Európában, ahhoz pedig, hogy ezt elérjük, ezekre a kitűnően képzett, tapasztalt emberekre van szükség. A vállalatnál dolgozó munkatársaink száma immár több mint 4000 fő, a teljes raktárterület több, mint 70.000 négyzetméter - havi 1000 áruszállító kamion fogadására alkalmas logisztikai rendszerrel, több mint 300 forgalmazott márkával a kínálatban. A hazai piaci pozíció megerősítése érdekében lehetőség nyílt a magyarországi autóalkatrész piacon egy eddig teljesen ismeretlen fogalom, a franchise rendszerű értékesítési pont üzemeltetés bevezetésére. A 2009-es évben országszerte 5 új telephelyet nyitott az Inter Cars, azóta már 25 telephellyel rendelkezik a magyar vállalatunk. A két cég fúziójával az IT rendszereket is akadálymentesen egyesítettük.

Az Inter Cars Hungária Kft. múltja, jelene és jövője Az Inter Cars csapata a dinamikus állandóságot jelenti egy változó gazdasági és technikai környezetben, azzal az elszánt céllal, hogy értékeink megtartása mellett, folyamatosan fejlődjünk, minél jobban felismerjük és alkalmazkodjunk a kereslethez, valamint látványosan bővülő kínálatunkkal és szolgáltatásainkkal egyre nagyobb szeletet mondhassunk magunkénak a piacot jelképező tortából.

Szakképzett csapatunk jól tudja, hogy az Inter Cars Hungária Kft. térnyerésével nemcsak egy átfogó, japán és európai autótípusokat, kisteher gépjárműveket és motorkerékpárokat egyaránt kiszolgáló alkatrész kínálat jut el rendszeresen partnereinkhez, hanem ezzel egy időben egy korrekt és tisztességes üzleti magatartás is megvalósul. Hazai viszonylatban egyedülálló módon, kiemelt figyelmet szentelünk VIP programunknak, amely keretében minden évben több száz kiemelt és hűséges ügyfelünket, vevőnket visszük el a világ több pontjára, hívjuk meg ingyenes tréningekre és rendezvényekre az előző éves vásárlásaik jutalmaként.

Köszönjük hűségüket és kitartásukat az Inter Cars Hungária Kft. kínálata és szolgáltatásai mellett!